10 نکته مهم در نگهداری فرش

۱۰ نکته مهم در نگهداری فرش

با رعایت این 10 نکته، فرشت همیشه نو میمونه
با رعایت این 10 نکته، فرشت همیشه نو میمونه

همیشه سوالی که مشتریان از ما میپرسند این است که چجوری میتوان عمر فرش را افزایش داد و از خراب شدن آن جلوگیری کرد. در این مطلب قصد داریم ۱۰ نکته مهم برای جلوگیری از خراب شدن فرش و راهکار های افزایش طول عمر فرش های مختلف را به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای این مطلب “با این ۱۰ نکته فرشت همیشه نو میمونه” با ما همراه باشید.

باید ها و نباید ها در نگهداری فرش

فرش هم مانند سایر لوازم خانگی نیاز به مراقبت و نگه داری دارد. استفاده صحیح، شستشوی صحیح و نگهداری صحیح میتواند طول عمر فرش شما را تا سالیان سال تضمین کند. اکثر فرش های ماشینی عمری بین ۱۰ تا ۳۰ سال دارند و شما میتوانید طول عمر آنها را با رعایت چند نکته ساده افزایش دهید.

در ادامه مهم ترین نکاتی که با رعایت آن میتوانید از خراب شدن فرش خود جلوگیری کنید را به شما خواهیم گفت. در نظر داشته باشید خرابی هایی مانند پارگی و سوختن فرش بدلیل سهل انگاری یا حادثه اتفاق می‌افتد و این مدل اتفاق ها را در این مطلب بررسی نخواهیم کرد.

جارو کردن صحیح فرش

نکته اول: جارو کردن صحیح فرش

حتما همه شما میدانید که به چه صورت باید فرش خود را جارو کنید. دو نکته بسیار مهم که باید هنگام جاروبرقی کشیدن فرش به آن دقت کنید را به شما خواهیم گفت. نکته اول اگر فرش شما پرز دارد (فرش های عادی، شگی و …) باید دکمه پرز روی دسته جاروبرقی را خاموش کنید تا از آسیب رسیدن به پرز های فرش جلوگیری شود. همچنین اگر فرش شما پرز ندارد مانند فرش های گبه یا فرش های ترک باید این دکمه روشن باشد تا سطح فرش بصورت کامل جارو بشود.

نکته دوم این است که همیشه هنگام جاروبرقی کشیدن، زیر فرش را بصورت کامل جاروبرقی بکشید. گرد و غباری که زیر فرش جمع میشود در بلند مدت موجب پوسیدگی و خرابی تار و پود فرش شما خواهد شد. پس حتما این دو نکته را هنگام جاروبرقی کشیدن رعایت کنید.

مطالب مرتبط: راهنمای کامل شستشوی فرش

نکته دوم: تمیز کردن لکه روی فرش

خیلی وقتها پیش می‌ید که مواد غذایی مختلف روی فرش بریزد و فرش لکه بشود. هرچه سریع تر باید نسبت به پاک کردن لکه های مختلف اقدام کنید چراکه هرچی لکه تازه تر باشد راحت تر پاک میشود. لکه هایی که خشک شده باشد اثر آنها سخت تر از روی فرش پاک میشود و برای پاک کردن آن ممکن است به تار و پود فرش آسیب وارد بشود.

همچنین در تمیز کردن اثر لکه های مختلف نباید از مواد پاک کننده اسیدی استفاده کنید. چراکه مواد اسیدی به بافت فرش و تار و پود آن آسیب جدی وارد میکند و عمر فرش شما کوتاه میشود. همچنین باید روش صحیح پاک کردن لکه های مختلف از روی فرش را بدانید تا خیلی راحت بتوانید نسبت به انجام این کار اقدام کنید. شما میتوانید آموزش پاک کردن تمامی لکه های مختلف از روی فرش را در مجله مدما مشاهده کنید.

شستشوی فرش

نکته سوم: شستشوی فرش

هنگامی که میخواهید برای شستشوی فرش خود اقدام کنید. اگر فرش خود را برای شستشو به قالیشویی میبرید نگرانی کمتری خواهید داشت. اما اگر قصد شستن فرش در منزل به روش سنتی دارید باید به موارد مختلفی همچون دمای آب، نحوه آبگیری فرش، خشک کردن کامل فرش و آفتاب دادن فرش دقت کنید.

البته که امروزه با وجود فرش های مدما از شستشوی فرش به روش سنتی و قالیشویی راحت هستید. فرش های مدما به راحتی در ماشین لباسشویی شسته میشوند و چالشی برای شستشوی فرش نخواهید داشت!

مطالب مرتبط: پاک کردن کامل لکه زرد از روی فرش در ۳ دقیقه!

نکته چهارم: جلوگیری از وجود رطوبت در فرش

خیلی وقت ها پیش می آید که شما نیاز به شستشوی قسمتی از فرش پیدا کنید. یا یک لیوان آب روی فرش بریزد و شما به ان توجهی نکنید و بگذارید که خودش خشک بشود. یکی از دلایلی که فرش در مدت کوتاهی خراب بشود وجود رطوبت در تار و پود فرش است. باید دقت کنید که فرش شما با وجود رطوبت به تار و پودش آسیب وارد میشود، فرش ممکن است حتی کپک بزند و خراب بشود. پس هرگز اجازه ندهید در فرشتان رطوبت وجود داشته باشد و سریعا آنرا خشک کنید.

نکته پنجم: قرار دادن المان های مختلف روی فرش

در چیدمان منزل باید دقت کنید که اگر پایه مبل، میز عسلی، میز ناهار خوری یا سایر المان ها روی فرش قرار دارد، باید حتما زیر پایه یک محافظ قرار دهید تا فشار وارده به سطح فرش را تقسیم کند و از خراب شدن آن قسمت از فرش جلوگیری بشود. مخصوصا برای زیر پایه های مبل که روی فرش قرار میگیرند حتما باید از محافظ پایه مبلی استفاده کنید تا تار و پود فرش خراب نشود.

تا کردن فرش عامل خرابی فرش

نکته ششم: تا نکردن فرش

خیلی وقت ها پیش می آید که نیاز به جابجایی فرش داشته باشیم. در این حال اصلا نباید فرش را تا بزنید و باید بصورت اصولی آنرا رول کنید. تا کردن فرش باعث میشود که گره های فرش از هم باز بشود و به فرش آسیب جدی وارد بشود. هر زمان که به جابجایی فرش احتیاج داشتید آنرا رول کنید و سپس جابجا کنید.

نکته هفتم: محل پهن کردن فرش

یکی دیگر از شرایطی که باید رعایت کنید این است که محل پهن کردن فرش سطحی صاف و عاری از گرد و خاک باشد. سطحی که فرش را روی آن پهن میکنید نباید گچ و آهک داشته باشد چرا که موجب خراب شدن رنگ فرش میشود. همچنین بهتر است فرش را روی سطح زمین پهن کنید و روی موکت یا فرش دیگری نباشد.

مطالب مرتبط: راهنمای کامل پاک کردن لکه لاک از روی فرش

نکته هشتم: تغییر جهت فرش

باید سعی کنید هر ۳ تا ۶ ماه یکبار جهت پهن کردن فرش را تغییر دهید. برای اینکه تمامی قسمت های فرش بصورت یکنواخت پا بخورد بهتر است فرش خود را هر ۳ تا ۶ ماه یکبار بچرخانید و از جهت دیگری پهن کنید. با اینکار تمامی قسمت های فرش به یک اندازه پا میخورد تمامی فرش به یک اندازه ساییده میشود.

نکته نهم: گردگیری فرش

بهتر است سالی ۱ یا ۲ مرتبه فرش را گردگیری کنید. برای گردگیری فرش باید آنرا روی سطحی پهن کرده و سپس به آرامی با یک تکه چوب به فرش ضربه آرام وارد کنید تا گرد و خاک از لا به لای تار و پود فرش بصورت کامل آزاد بشود.

نکته دهم: جارو کردن فرش از جهت خواب

آخرین نکته ای که با رعایت آن میتوانید طول عمر فرش خود را افزایش بدهید این است که زمان جاروکشیدن فرش، حتما از جهت خواب فرش فرایند جاروبرقی کشیدن را انجام دهید. با اینکار فشار کمتری به تار و پود فرش می اید و گره های فرش مستحکم تر باقی خواهد ماند.

سخن آخر

ما سعی کردیم در این مطلب ۱۰ نکته مهم برای نگهداری و افزایش طول عمر فرش را به شما عزیزان آموزش دهیم. قطعا شما هم میتوانید نکته ها و نظرات خود را با ما و بقیه در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید و به بهتر شدن کیفیت مطالب کمک کنید. از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید از شما سپاس گذاریم.