فرشها از جمله اجزای مهم دکوراسیون داخلی هستند که به زیبایی و گرمای منزل میافزایند. اما یکی از مسائلی که ممکن است با استفاده مکرر از فرشها یا حتی در زمان خرید فرش نو با آن مواجه شویم، پدیده پرز دادن فرش است. پرز دادن فرش علاوه بر این که باعث خراب شدن زودهنگام آن میشود، بلکه بر ظاهر محیط خانه و لباسها هم اثر میگذارد. نکته دیگری که نباید فراموش کرد این است که پرز دادن فرش در دراز مدت میتواند بر سلامتی شما و خانوادهتان نیز تاثیر منفی داشته باشد.
در این مقاله، به بررسی علل پرز دادن فرش میپردازیم و راهکارهایی را ارائه میدهیم تا بتوانید این مشکل را به حداقل برسانید. همچنین نکاتی را به شما پیشنهاد خواهیم کرد که به کمک آنها بتوانید بهترین و مناسبترین فرش ایرانی را برای منزل خود خریداری نمایید.
به چه فرشی پرزدار گفته میشود؟
اگر مطمئن نیستید که فرش شما پرز میدهد یا نه و یا اطلاعی از تعریف صحیح پرز دادن فرش ندارید، جای هیچ نگرانیای نیست. در این بخش پاسخ سوال خود را پیدا خواهید کرد. پرزدهی یا پرز دادن فرش زمانی رخ میدهد که الیاف کوچکی از سطح فرش جدا شده و به صورت پرزهای نرم و کوچک بر روی سطح آن قرار بگیرند. این پرزها ممکن است باعث کاهش زیبایی و شکل اصلی فرش شوند و در صورتی که پرزدهی فرش زیاد باشد، ممکن است از نظر ظاهری نیز ناخوشایند باشد و به لباسها و سایر وسایل شما بچسبند.
پرزدهی معمولا به دلیل عواملی مانند استفاده مکرر، پاخوری، نوع الیاف، تراکم و تعداد شانهها، و تنظیمات نادرست در فرایند تولید فرش رخ میدهد. این مشکل در فرشهای ماشینی و دستبافت، به ویژه اگر از الیافی باکیفیت پایین تهیه شده باشند، به چشم خواهد خورد.\
چرا پرز دادن فرش برای سلامتی خطرناک است؟
این سوال که آیا پرز دادن فرش برای سلامتی خطری دارد یا نه؟ نباید نادیده گرفته شود. هرچند که پرزدهی فرش خطر کشندهای ندارد؛ اما با گذشت زمان میتواند مشکلاتی برای سلامتی شما و خانوادهتان به وجود بیاورد که شامل موارد زیر است:
-
خطر بروز آلرژی
بروز حساسیت و آلرژی به فرش پرزدار موردی است که باید به آن توجه کنید. زمانی که فرش از الیاف و نخهای بیکیفیت ساخته شده باشد، میتواند منجر به بروز انواع حساسیتها و آلرژیهای تنفسی و پوستی بشود. مخصوصا اگر شما یا فردی از اعضای خانوادهتان دچار آلرژی پوستی یا تنفسی هستید در زمان خرید فرش حتما باید بدون پرز بودن آن را در نظر بگیرید. چه انتخابی بهتر از فرش مدما که بدون پرز و ضد حساسیت است؟
-
خطر آسیب به ریه
اندازه پرز فرش بسیار کوچک است و به راحتی میتواند وارد سیستم تنفسی و ریهها شود، مخصوصا در زمانی که بر روی فرش دراز کشیده باشید. بنابراین اگر شما یا یکی از اعضای خانوادهتان بیماریهای تنفسی نظیر آسم را تجربه کردهاید، وجود فرش پرزدار در خانه بسیار خطرناک خواهد بود.
-
سلامت پوست
پرز دادن فرش میتواند پوست بدن افراد حساس را تحریک کرده و باعث بروز حساسیتهای پوستی نظیر قرمزی، خارش و کهیر پوست شود. بنابراین اگر پوست حساسی دارید یا بیماریهای پوستی مثل اگزما را تجربه کردهاید به هیچ عنوان نباید از فرشی که پرز میدهد، استفاده نمایید.
علل پرز دادن فرش چیست؟
تا اینجا متوجه شدیم که به چه فرشی پرزدار میگویند و همچنین مشکلاتی که پرز دادن فرش ممکن است برای سلامتی ایجاد کند را هم بررسی کردیم. حالا نوبت آن رسیده است که به بررسی علتهای پرز دادن فرش بپردازیم که شامل موارد زیر است:
-
جنس نخ و الیاف فرش
یکی از علتهای اصلی پرز دادن فرش، جنس الیاف و نخ به کار رفته در آن است. جنس و نوع الیاف مورد استفاده در تولید فرش بسیار مهم است. برخی از الیاف، مانند اکریلیک، ممکن است به دلیل خصوصیات خود، به میزان بیشتری پرزدهی داشته باشند. اطلاعات دقیق در مورد جنس الیاف و ویژگیهای آنها میتواند کمک کند تا فرشی با کمترین میزان پرزدهی انتخاب کنید. در این خصوص شما میتوانید از فرش بدون پرز نیز استفاده کنید.
-
قرار داشتن فرش در محل پر رفتوآمد
استفاده بیش از حد و رفتوآمد زیاد بر روی فرش میتواند باعث ایجاد پرز و کاهش دوام الیاف شود. طبیعتا ساییدگی فرش به مرور زمان رخ خواهد داد، اما استفاده معقولانه و حفظ شرایط بهینه میتواند این مشکل را کاهش دهد.
-
عوامل مربوط به تولید فرش
تنظیمات نادرست در مراحل تولید فرش، مثل بالانس نبودن میزان آب مصرفی و تنظیمات نادرست دستگاههای حرارتی و ریسندگی، میتواند به پرز دادن فرش ارتباط داشته باشد. فرشهای دستباف نیز ممکن است دچار پرزدهی شوند، اما میزان پرزدهی آنها معمولاً کمتر از فرشهای ماشینی است. استفاده از آهار در فرشهای ماشینی نیز میتواند موجب پرزدهی بیشتری شود.
-
تراکم و تعداد شانهها
تعداد شانهها و تراکم فرش نیز نقش مهمی در پرز دادن فرش ایفا میکند. معمولا فرشهای با تراکم و تعداد شانه بیشتر، پرزدهی کمتری دارند. انتخاب فرش با توجه به این عوامل میتواند به شما در خرید فرش باکیفیت کمک قابل توجهی کند.
نتیجهگیری: با در نظر گرفتن جنس الیاف، پاخوری مناسب، اطمینان از خوشساخت بودن و توجه به تراکم و تعداد شانهها در زمان خرید، میتوانید احتمال پرز دادن فرش را به حداقل برسانید. همچنین، آگاهی از ویژگیهای هر نوع فرش و مقایسه آنها به شما کمک میکند تا یک فرش با بهترین کیفیت را انتخاب کنید.
راهکارهای از بین بردن پرز فرش
برای از بین بردن پرز فرش و بهبود ظاهر آن، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
-
استفاده از برس نرم
یک برس نرم و انعطافپذیر تهیه نمایید و به آرامی بر روی فرش بکشید. این عمل میتواند به جمعآوری پرزها و کاهش آنها کمک کند.
-
استفاده از رولر چسبدار
از رولرهای چسبدار که برای از بین بردن پرز و کرک به کار میروند، استفاده کنید. رولرها یک حالت غلتان دارند که به راحتی میتوانید آنها را روی فرش حرکت دهید تا پرزها را به خود جذب کنند.
-
استفاده از چسب کاغذی ماسکینگ
چسبهای کاغذی ماسکینگ به نوعی از چسبهای نواری گفته میشود که کندن آن از سطوح مختلف بیخطر است و آسیبی وارد نمیکند. شما میتوانید این چسبها را بر روی فرش چسبانده و سپس به نرمی جدا کنید. این کار باعث میشود که پرز فرش به سطح چسب، جذب شده و به راحتی جدا شود.
-
استفاده از خدمات شستشوی فرش حرفهای
در صورتی که پرزدهی فرش خیلی زیاد باشد، بهتر است که از خدمات شستشوی فرش حرفهای استفاده کنید تا فرش با دقت و به صورت حرفهای تمیز شده و پرزها از آن جدا شود.
فرش بدون پرز مدما بخر!
سلامتی خانواده و تمیز و پاکیزه بودن منزل دغدغه تمام افراد ساکن در آن است. بهتر نیست مشکل پرز دادن فرش را از ریشه حل کنیم؟ بهتر نیست که فرش بدون پرز در منزل داشته باشیم تا دردسر از بین بردن پرز و یا نگرانی در رابطه با پرزدار شدن فرش را به جان نخریم؟ بله، درست است فرش بدون پرز در بازار ایران تولید شده است و شما میتوانید حتی به صورت اینترنتی آن را خریداری کنید.
فرش مدما اولین فرش بدون پرز دولایه ایرانی است که میتواند آرامش و گرمای خانه شما را دوچندان کند. با خرید فرش مدما علاوه بر اینکه مشکل پرز دادن فرش را حل میکنید، بلکه بهداشت و نظافت فرشهای منزل را افزایش خواهید داد، زیرا این فرشها قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را نیز دارند.
فرش مدما از دولایه قابل جدا شدن ساخته شده است. لایه رویی قابل شستشو در ماشین لباسشویی است و لایه زیرین نیز از پد ضد لغزش تولید شده است که از سرخوردن و افتادن شما جلوگیری خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده انواع طرح و رنگ فرش مدما در ۱۶ سایز مختلف، میتوانید به سایت مدما مراجعه نمایید و در صورت نیاز مشاوره تلفنی نیز دریافت نمایید.
ارسال پاسخ