شستشوی فرش یکی از کارهای پر دردسر و زمانبر است که انجام آن ضروری است. در نظر گرفتن این موضوع که فرشها از آن دسته لوازم خانگی هستند که بیشتر از سایر لوازم موجود در منزل امکان کثیف شدن و ریختن مواد غذایی بر روی آنها وجود دارد، جای هیچ شکی نیست که نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارند. در این مقاله روشهای مختلف شستشوی فرش را بررسی خواهیم کرد و بهترین راهکارها را برای تمیز نگهداشتن آن به شما توصیه خواهیم کرد.
فهرست عناوین
انواع روش شستشوی فرش
هرچند که در زمان شستشوی فرش روشهای زیادی برای انتخاب وجود ندارد، اما میخواهیم نگاهی به عمدهترین این روشها بیندازیم و پس از آن نتیجهگیری کنیم که کدام روش بهترین راهکار برای تمیز و نو نگه داشتن فرش است. روشهای مختلف شستن فرش شامل موارد زیر است:
-
شستشوی فرش با آب در منزل
شستشوی فرش به روش دستی یک فرآیند زمانبر است که توجه به جزئیات و استفاده از مواد شوینده مناسب در انجام آن ضروری است. در زیر به مراحل اصلی شستن فرش به روش دستی میپردازیم:
- آمادهسازی فرش: قبل از شستشو، لکهها و آلودگیهای سطحی را با استفاده از مواد شوینده مناسب، از بین ببرید.
- آمادهسازی محل شستشو: یک محیط مناسب برای شستشوی فرش فراهم کنید و مطمئن شوید که در محل مورد نظر هوا در جریان باشد تا پس از شستشو، فرش به خوبی خشک شود.
- شستشو با آب و مواد شوینده: از مواد شوینده مناسب برای شستشوی فرش استفاده کنید. مطمئن شوید که مواد شوینده با نوع فرش مد نظر سازگاری داشته باشند. آب را با مقدار کافی از مواد شوینده مخلوط کرده و بر روی سطح فرش پخش کنید. با استفاده از برسهای مناسب، فرش را به دقت و با حرکات ملایم تمیز کنید.
- آبکشی و خشک کردن: پس از شستشو، فرش را به دقت آبکشی کنید تا هیچ ماده شویندهای در آن باقی نماند. سپس فرش را در محیطی با جریان هوای مناسب قرار دهید تا به طور کامل خشک شود. در صورت نیاز، از فنها یا مکانیسمهای هوادهی استفاده کنید تا فرش سریعتر خشک شود.
مطالب مرتبط: راهنمای کامل پاک کردن لکه لاک از روی فرش
شستشوی فرش به روش دستی در منزل، دردسرهای زیادی دارد و احتمال آسیب دیدن کمر و بدن در این روش زیاد است. مخصوصا زمانی که پس از شستشو باید فرش خیس را لوله کنید و در گوشهای قرار دهید تا آب به صورت کامل از آن خارج شود، وزن فرش بسیار زیاد میشود و جابهجایی آن خطرناک است.
-
شستن فرش با شامپو فرش
از آنجایی که امروزه اکثر خانوادهها در آپارتمان زندگی میکنند شستشوی فرش در محیطهای باز مثل حیاط تقریبا غیر ممکن است. در این صورت استفاده از شامپو فرش برای شستن فرش، مخصوصا فرش آشپزخانه روشی است که به کمک آن میتوانید فرشهای خود را تمیز کنید. اما متاسفانه این روش خیلی کاربردی نیست و در آن تنها گرد و غبار سطح فرش گرفته خواهد شد و آلودگیها به عمق فرش کشیده میشوند.
برای شستشوی فرش با شامپو فرش مراحل زیر را دنبال کنید:
- آمادهسازی فرش: فرش را در یک قسمت پر نور خانه کاملا پهن کنید. بهتر است که این مکان در نزدیکی پنجرهها باشد تا بعد از انجام شستشو گردش هوا بیشتر شود و فرش سریعتر خشک شود.
- بررسی دستورالعمل درج شده در شامپو فرش: شامپوی مخصوص فرش را طبق دستورالعمل تولید کننده آماده کنید. اکثر شامپوهای فرش از مواد شیمیایی مناسب شستشو تهیه شدهاند، با این حال در خرید شامپو فرش دقت کنید و از برندهای معتبر و شناخته شده استفاده نمایید.
- شستن فرش: در این مرحله شامپو را با آب مخلوط کرده و سپس بر روی سطح فرش پخش کنید. برای فرچه کشیدن فرش از برس یا اسفنج مناسب استفاده کنید تا شامپو به خوبی به فرش نفوذ کند و فرش نیز آسیب نبیند.
- خشک کردن فرش: بعد از شستشو یک دستمال تمیز را مرطوب کنید و چند بار بر روی فرش بکشید، سپس پنجرهها را باز کنید تا فرش سریعتر خشک شود.
شستشوی فرش با شامپو فرش میتواند باعث کمردرد و دردهای عضلانی شود. علاوه بر این فرش نیز به خوبی سایر روشها تمیز نخواهد شد. در کل اگر شستن فرش به این روش در اولویت آخر شما قرار بگیرد، بهتر است. تنها در صورتی که راهی به جز انجام این روش برای شما وجود ندارد، از آن استفاده نمایید.
-
شستشوی فرش در قالیشویی
شستشوی فرش در قالیشویی یکی از روشهای موثر برای تمیز کردن فرشهاست. قالیشوییها مجهز به ابزارهای حرفهای هستند که برای شستشو و نگهداری فرشهای مختلف استفاده میشوند. در زیر به مراحل شستشوی فرش در قالیشویی اشاره میکنم.
- تحویل فرش به قالیشویی: نخستین مرحله ارسال فرش به قالیشویی است. معمولا قالیشوییها خدمات جمعآوری و تحویل فرش را نیز ارائه میدهند. شما میتوانید فرش خود را به قالیشویی ببرید یا از خدمات تحویل و بازگرداندن فرش استفاده کنید. هر چند که معمولا طولانی شدن زمان تحویل یا دریافت فرش ممکن است بیشتر شود که این از مضرات شستشوی فرش در قالیشویی محسوب میشود.
- بررسی و آمادهسازی: در قالیشویی، فرشها مورد بررسی قرار میگیرند تا نوع آلودگیها، لکهها و نیازهای خاص هر فرش مشخص شود. بر اساس وضعیت فرش، روش مناسب شستشو و مواد شوینده تعیین میشود. در این مرحله تخصص کارکنان قالیشویی بسیار مهم است، بنابراین قبل از ارسال فرش، درباره قالیشویی مدنظر به خوبی تحقیق کنید.
- شستشو با ماشینهای مخصوص: در قالیشویی، معمولا از ماشینهای صنعتی برای شستشوی فرش استفاده میشود. این ماشینها دارای برسها و سیستمهای شستشوی مخصوص هستند که به طور خودکار فرش را شسته و پاک میکنند. مواد شوینده مخصوصی نیز برای استفاده در این ماشینها وجود دارد که بهترین نتیجه را برای شستشوی فرش فراهم میکند. از آنجایی که هزینه خرید دستگاه بهروز شستشوی صنعتی فرش بالا است، اکثر قالیشویان از دستگاههای از رده خارج و کهنه استفاده میکنند. بنابراین به روز و معتبر بودن قالیشویی مورد نظر را حتما بررسی نمایید.
- تحویل فرش: پس از اتمام فرآیند شستشو و خشک کردن، فرش به مالکان خود تحویل داده میشود. در این مرحله، تاخیر در تحویل مخصوصا نزدیک عید که متقاضی زیاد است، امری اجتنابناپذیر است.
-
شستن فرش در ماشین لباسشویی
یکی از مزیتهای زندگی کردن در دنیای مدرن امروزی، خرید لوازم خانگیای است که سختیها و دغدغههای شما را به حداقل برسانند. هر کدام از روشهایی که در بالا بررسی کردیم، مشکلات و سختیهای مخصوص به خود را دارد که احتمال آسیب رسیدن به فرش و ضرر مالی را افزایش میدهد.
پس چرا از یک روش خیلی ساده، بدون صرف انرژی و هزینه استفاده نکنیم؟ بهترین راهکار ما برای شما خرید فرش قابل شستشو در ماشین لباسشویی است. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که شستن فرش در ماشین لباسشویی به تار و پود آن آسیب نمیزند؟ جواب این سوال شما خیر است.
فرشهای قابل شستشو در ماشین لباسشویی از بهترین متریالهای اولیه تولید شدهاند که در زمان شستشو هیچ آسیبی به آنها وارد نخواهد شد و تغییر رنگ نخواهند داد. چه چیزی بهتر از اینکه بتوانید فرشهای منزل را مانند لباس داخل ماشین لباسشویی بیندازید، به سرعت خشک کنید و دوباره بر روی زمین پهن کنید. این بیشتر شبیه یک رویای تحقق یافته نیست؟
با مدما دیگه فرشت رو نده به قالیشویی!
فرش مدما قابل شستشو در ماشین لباسشویی
مدما اولین برند تولید فرشی است که در ایران، فرشهای قابل شستشوی با کیفیت را در بهترین قیمتها در اختیار متقاضیان گرامی قرار داده است. این فرشها از دولایه تشکیل شدهاند که شما میتوانید لایه رویی را هر زمان که تمایل داشتید، از پد ضد لغزش (لایه زیرین) جدا نمایید و در ماشین لباسشویی بشویید.
علاوه بر این، فرش مدما بدون پرز است و دغدغه پرز دادن فرش پس از شستشو نیز به کلی منتفی است. از مزایای دیگر این فرش ماشینی خاصیت آنتی باکتریال و ضد حساسیت بودن آن است که سلامت شما و خانواده گرامیتان را تضمین خواهد کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر شما میتوانید به فروشگاه اینترنتی مدما مراجعه نمایید و بهترین و مناسبترین فرش را برای گرما و آرامش بخشیدن به محیط زندگی یا حتی محل کار خود، خریداری نمایید.
1 دیدگاه