راهنمای انتخاب فرش آشپزخانه

راهنمای انتخاب فرش مناسب آشپزخانه

در این مطلب قصد داریم راهنمای کامل انتخاب بهترین فرش مناسب آشپزخانه را برای دکوراسیون های مختلف بصورت کامل توضیح دهیم.
در این مطلب قصد داریم راهنمای کامل انتخاب بهترین فرش مناسب آشپزخانه را برای دکوراسیون های مختلف بصورت کامل توضیح دهیم.

در آشپزخانه فرش پهن کنم؟ چه فرشی برای آشپزخانه مناسب تر است؟ فرش آشپزخانه چی بخرم؟ اینها سوالاتی هست که همه کدبانو های ایرانی هنگام طراحی و دکوراسیون منزل و فضای آشپزخانه با آن مواجه خواهند شد. در این مطلب قصد داریم راهنمای کامل انتخاب بهترین فرش مناسب آشپزخانه را برای دکوراسیون های مختلف بصورت کامل توضیح دهیم.

فرش آشپزخانه بخریم یا نخریم؟

اولین و مهم ترین سوالی که هنگام طراحی دکوراسیون فضای آشپزخانه برای شما پیش خواهد امد این است که آیا برای آشپزخانه فرش خریداری کنیم یا از گلیم، قالیچه یا موکت استفاده کنیم. برای پاسخ به این سوال باید گفت استفاده یا عدم استفاده از هر مدل کفپوشی ابتدا به سلیقه افراد بستگی دارد. اما اینکه چه مدل فرش یا موکت برای آشپزخانه بهتر است را باید براساس مزایا و معایب هر کدام بررسی کرد.

وجود فرش یا قالیچه در فضای آشپزخانه قطعا به زیباتر شدن آشپزخانه کمک میکند. همچنین حس آرامش بیشتری هنگام کار کردن در آشپزخانه به شما خواهد داد. اما باید توجه کرد که فضای آشپزخانه همیشه در معرض کثیف شدن خواهد بود و فرقی نمیکند چه مدل فرش یا قالیچه ای در آن قرار دهید، حداقل یک یا دوبار در سال باید فرش آشپزخانه خود را بشویید.

چه فرشی برای آشپزخانه مناسب تر است

چه مدل فرشی برای آشپزخانه مناسب تر است؟

بطور معمول شما میتوانید از فرش های ماشینی با شانه و تراکم پایین، فرش دولایه مدما، قالیچه های ترک، گلیم، گبه و انواع موکت در آشپزخانه خود قرار دهید. اما اینکه کدام یک از این فرش ها برای آشپزخانه منزل شما مناسب تر است باید با توجه به نوع چیدمان و دیزاین دکوراسیون آشپزخانه و همچنین متراژ آشپزخانه ممکن است انتخاب شما متفاوت باشد. بعنوان مثال هنگامی که دکوراسیون آشپزخانه شما فقط برای فرش های گرد و بیضی طراحی شده باشد انتخاب فرش شما به قالیچه های ترک، فرش های شگی و موکت محدود خواهد شد.

حتما بخوانید: پاک کردن لکه قهوه و چای از روی فرش

فرش آشپزخانه مدما (دولایه)

فرش آشپزخانه مدما تنها فرش دولایه ایرانی در بازار است که در رنگ بندی و طرح های بسیار زیادی تولید میشود. تنوع طرح و نقش این فرش ها به حدی زیاد است که شما در انتخاب طرح مورد نظر خود تعداد پیشنهاد های بسیار زیادی خواهید داشت. فرش مدما در ۱۶ سایز استاندارد از سایز پادری و جلوسینکی تا فرش ۶ متری و ۸ متری تولید میشود که به موجب این تنوع میتوانید از این فرش در هر فضایی استفاده کنید.

مدل های فرش مدما برای آشپزخانه

فرش مدما از دو لایه کاملا مجزا تشکیل شده که لایه رویی طرح فرش و لایه زیرین پد نگه دارنده فرش است. شما میتوانید لایه روی را جدا کرده و هر زمان که دوست داشتید آنرا در ماشین لباسشویی بشویید. لایه رویی به راحتی به لایه زیرین میچسبد و از آن جدا نخواهد شد. در مورد لایه زیرین فرش مدما باید گفت که مواد اولیه تشکیل دهنده پد زیرین مدما ضد حساسیت، آنتی باکتریال و کاملا ضد لغزش است که قابلیت ضد لغزش بودن را به فرش های مدما اضافه میکند. فرش مدما در تمامی سطوح ضد لغزش است و سر نمیخورد.

فرش مدما ۷ روز مهلت تست رایگان دارد. شما میتوانید فرش خود را سفارش دهید و از زمانی که فرش به دستتان رسید آن را پهن کنید و حتی آن را کثیف کرده و در لباسشویی بشویید و به هر دلیلی اگر از فرش مدما راضی نبودید آن را پس بفرستید و پول خود را کامل دریافت کنید. حتی ارسال فرش مدما به سراسر ایران رایگان است.

اما فرش های مدما هم معایب خود را دارند. اولین عیب این فرش این است که در سایز گرد و بیضی تولید نمیشود. مورد دومی که باید به آن اشاره کرد این است که مدما فروشگاه حضوری ندارد و شما باید سفارش خود را از طریق وبسایت فرش مدما ثبت کنید. همچنین فرش مدما شانه و خواب ندارد.

اگر دوست دارید با ویژگی های فرش مدما به طور کامل آشنا بشوید کلیک کنید: مدما چیست؟

فرش ماشینی برای آشپزخانه

فرش های ماشینی با شانه و تراکم پایین برای قرار گرفتن در فضای آشپزخانه یکی از انتخاب های شما خواهند بود. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که فرش ماشینی معمولا قیمت نسبتا بالایی دارند و برای استفاده در فضای آشپزخانه نسبت به سایر مدل های فرش مقرون به صرفه نخواهند بود. همچنین فضای آشپزخانه دائما در معرض کثیف شدن خواهد بود و فرشی که در آشپزخانه قرار میدهید در فواصل کوتاه کثیف خواهد شد و بدلیل وزن زیادی که فرش های ماشینی دارند امکان شستشوی فرش در منزل را نخواهید داشت و باید به قالی شویی مراجعه کنید.

اگر قصد دارید از فرش ماشینی در فضای آشپزخانه خود استفاده کنید حتما سعی کنید فرشی انتخاب کنید که وزن کمتری داشته باشد، همچنین حتما از ترمز فرش برای سر نخوردن فرش استفاده کنید. همچنین هنگامی که فرش آشپزخانه تان خیس شد سریعا نسبت به خشک کردن آن اقدام کنید تا از کپک زدن و خراب شدن تار و پود فرش جلوگیری شود.

نمونه فرش ماشینی برای آشپزخانه

گلیم فرش آشپزخانه

گلیم فرش نسبت به فرش های ماشینی وزن کمتر و قیمت پایین تری دارد و برای قرار گرفتن در آشپزخانه مناسب تر است. همچنین گلیم فرش ها خواب ندارند و به راحتی جارو میشوند و به همین جهت برای فضای آشپزخانه مناسب تر از فرش هایی که خواب و پرز بلند دارند هستند. اما گلیم فرش ها طرح های کلاسیک دارند و برای قرار گرفتن در آشپزخانه هایی با دکوراسیون مدرن زیاد مناسب نیستند. گلیم فرش ها دوام و کیفیت بسیار خوبی دارند و بدلیل وزن سبک تر، شستشوی راحت تری خواهند داشت.

نکته دیگری که باید در مورد گلیم فرش بیان کرد این است که گلیم فرش بدلیل نحوه ساختشون به شدت روی سطوح سرامیکی لغزنده هستند و حتما باید از ترمز فرش برای مهار آن استفاده کنید. از دیگر معایب گلیم فرش تراکم پایین، زخامت زیاد و بافت سفت میتوان اشاره کرد.

حتما بخوانید: تمیز کردن لکه شربت قرمز از روی فرش

قالیچه ترک

درمورد قالیچه های ترک باید گفت که تنوع طرح بسیار بالایی دارند، زمینه اکثر قالیچه های ترک روشن است، بافت و خواب مناسبی دارند و قیمت آنها هم نسبتا مناسب است. یکی از مزایای مهم قالیچه های ترک وزن کم آنها هست که موجب میشود فرایند شستشوی آن آسان تر بشود. قالیچه های ترک تنوع طرح بالایی دارند اما رنگ بندی زیادی ندارند و اکثرا در رنگ های روشن تولید میشوند. بدلیل روشن بودن چرک تاب هستند و برای فضای آشپزخانه که دائما در معرض کثیف شدن است مناسب نیستند.

همچنین قالیچه های ترک هم در سطوح سرامیکی بسیار لغزنده هستند و در صورت استفاده باید از ترمز فرش یا چسب مناسب برای مهار آن استفاده کنید. یکی از معایب قالیچه های ترک این است که فرش سایز گرد و بیضی ندارد و برای افرادی که خرید این نوع فرش را دارند این قالیچه مناسب نخواهد بود.

فرش آشپزخانه متری

فرش های متری برای آشپزخانه های که فضای مستطیل شکل دارند مناسب است. این فرش ها با عرض ۱ الی ۲ متر تولید میشود و شما میتوانید طول آشپزخانه خود را اندازه بگیرید و به اندازه متراژ آشپزخانه خود از این فرش ها تهیه کنید. قیمت فرش های متری بسیار مناسب است اما بافت و شانه و تراکم نسبتا ضعیفی دارند و اگر قصد استفاده از این نوع فرش در فضای آشپزخانه خود دارید باید از آن مراقبت کنید. چراکه بافت ضعیفی دارند و زیاد نباید آنها را بشویید.

گلیم فرش، قالیچه ترک و گبه برای آشپزخانه

فرش آشپزخانه دیجیتالی

فرش های دیجیتالی که به آن فرش چاپی هم گفته میشود نوعی فرش ماشینی هستند که برای هر فضایی مناسب خواهند بود. طرح این فرش ها از قبل طراحی شده است و حتی شما میتوانید فرش با طرح دلخواه خود را سفارش دهید تا برایتان چاپ بشود. اما قیمت این فرش ها با فرش های ماشینی برابر است از این جهت زیاد برای فضای آشپزخانه پیشنهاد نمیشود.

حتما بخوانید: پاک کردن لکه روغن و چربی روی فرش

موکت آشپزخانه

موکت آشپزخانه نسبت به سایر فرش ها و قالیچه های بازار قیمت بهتری دارد. طرح های آنچنانی ندارد و رنگ بندی آن نیز محدود است. اکثر افرادی که در آشپزخانه خود موکت پهن میکنند به دلیل قیمت مناسب آن است وگرنه شما با استفاده از موکت در آشپزخانه نمیتوانید دکوراسیون چشم نوازی داشته باشید. حتی طرح و رنگ موکت ها محدود است و دست شما برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه خود بسته است.

دوام موکت نسبت به تمامی کفپوش ها کمتر است که یک یاز معایب اصلی این نوع کفپوش به حساب خواهد آمد. همچنین بدلیل مواد اولیه ای که در تولید موکت ها استفاده شده برخی از مدل های موکت که در مواد اولیه آن پلاستیک زیادی بکار رفته باشد ممکن است برای شما حساسیت زا باشد.

نتیجه گیری

اینکه شما در طراحی دکوراسیون آشپزخانه خود از فرش، قالیچه، گلیم یا هر نوع کفپوش دیگری استفاده کنید به سلیقه شما و بودجه ای که میخواهید برای آن هزینه کنید بستگی دارد. ما سعی داشتیم مزایا و معایب تمامی فرش هایی که امکان قرار دادن در فضای آشپزخانه را دارند به شما توضیح دهیم تا بتوانید فرش مورد نظر خود را راحت تر انتخاب کنید.

اگر بخواهیم جمع بندی کنیم قطعا فرش های مدما بدلیل قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی، تنوع طرح و رنگ و قیمت خیلی مناسبی که دارند نسبت به تمامی فرش های دیگر مناسب تر هستند. بغیر از فرش های دولایه مدما میتوانید قالیچه های ترک، فرش های دیجیتالی، فرش های متری، گلیم فرش و موکت هم در آشپزخانه خود استفاده کنید.